lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kevään kurssikattaus

Tämänkin voisin perinteitä jatkaen julkaista : kurssivalintani kevätlukukaudelle 2013

HLREM202 Commentaire d'art moderne
HLREM203 Commentaire d'art contemporain
HLRED202 Introduc. art XIX&XX siècles
HLRED403 Art moderne XVIII siècle
HLRED404 Art contemporain après 1945
HLREP603 Peinture fin du XIX
HLREF609 Histoire de la photographie

Kahdella ensimmäisellä keskityttiin aikakauden taiteen opiskelun lisäksi erityisesti, nimensä mukaisesti, teosten kommentointiin ; eri tekniikat maalauksille, veistoksille, valokuville... Opiskeltiin metodit analyyseihin, ja ehkä tärkeimpänä sanasto eri tekniikoilla toteutetuille teoksille. Myös ikonografinen kuvailu ja muodollinen analyysi, kontekstiin asettamiset ja niin edelleen.

Esittely XIX & XX -taidesuuntauksille oli ehkä laajin kurssi aikajanallisesti. Romantiikasta impressionismiin.

XVIII kausi ranskalaisittain tarkoitti tässä tapauksessa Louis XV:n tyyliä, rocaillesta uusklassismiin. Pääasiassa arkkitehtuurin kautta, professorin oman mielenkiinnon mukaan :) päästiin tutustumaan vuosisatojen takaisiin Pariisin karttoihin.

Kurssi taiteesta alkaen vuodesta 1945 oli maailmansotien jälkeistä, eri ismejä ja niiden erityispiirteitä kartoittava.

Lempikurssini kaikista oli maalaus 1800 -luvun lopulla, josta käsittelimme pelkästään symbolismia ja naturalismia. Symbolismi usein kun jää samanaikaisen impressionismin jalkoihin puhuttaessa vaikuttavista ideologioista tuolla kaudella. Katseltiin myös Gallen-Kallelaa :)

Valokuvauksen historia oli aika tekniikkapainotteinen, mutta professori sympaattinen. Jaksoi selittää yhä uudelleen ja uudelleen.

Vaikka kurssien nimet kovin laajoilta kuulostavatkin, pääasiassa niissä luonnollisesti käsitellään ranskalaisia / täällä asuneita ja vaikuttaneita taiteilijoita. Paitsi taide jälkeen 1945 -kurssilla, jossa puhuttiin paljon amerikkalaisista taiteilijoista myös.

Ja vaikka kurssien aikakaudet ovat pääasiassa samaa, sisällöiltään ne olivat toisistaan hyvin poikkeavia. Eri professorit ovat erikoistuneet eri aiheisiin, eikä kursseista missään vaiheessa tullut toistoa toisistaan.

Näiden lisäksi tein sen viimeisen Fete-kielikurssin, Civilisation. Kurssilla katsoimme elokuvia, kävimme museoissa / taiteilijakodeissa tai paikallisissa historiallisissa tavarataloissa. Ja ei ollut edes lopputenttiä ! hurraa ! :D Arvosana tuli pienten kyselyiden ja tuntiaktiivisuuden perusteella. Pidin suullisen esitelmän Vanessa Paradisista :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti